Turun Hunaja Oy
  • KOTI
  • TUOTTEET
  • TURUN HUNAJA
  • TARHAAJALLE
  • BLOGI

puolukkaomenapaistos

6/9/2023

0 Comments

 
Syksyllä ainakin minulle tulee into tehdä lämpimiä sesonkiherkkuja uunissa ja nauttia niitä illalla mukavasti sohvan kulmassa lekotellen.
Jos tykkäät kauraomenapaistoksesta, tämä on kokeilemisen arvoinen hieman erilainen versio vaihteluksi. Tämän voi tehdä myös vain puolukoista, mutta omenat tuovat siihen hieman pehmeyttä. Puolukat ovat happamia, joten makeutta voi säätää oman maun mukaan, lisäämällä hunajan määrää.

Ainekset:

Puolukoita vuoan pohja hyvin peittoon n. 5dl
3 keskikokoista omenaa
2 rkl perunajauhoja
1-2 rkl hunajaa (jos tykkäät oikein makeasta laita vielä hieman enemmän.)
1 tl vaniljasokeria

Laita puolukat vuoan pohjalle.
Huuhtele kotimaiset omenat, poista siemenet ja viipaloi puolukoiden päälle.
Mittaa perunajauho omenoiden päälle ja sekoita niin, että se leviää tasaisesti myös puolukoihin.
Lorota hunaja ainesten päälle ja ripottele sokeri.
(Jos hunaja on päässyt kiteytymään purkkiin, lämmitä sitä vesihauteessa tai lyhyesti mikrossa, jotta saat siitä juoksevaa.)

Tee sitten muruseos.

Ainekset:

5 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja (tämän voi jättää pois, jos vehnäjauho ei sovi.)
n. 1 1/2 dl rypsiöljyä niin, että seoksesta tulee hieman kostea, lisää tarvittaessa.

Ripottele muruseos omenoiden ja puolukoiden päälle tasaisesti, niin että ne peittyvät.

Paista uunissa alatasolla 200 astetta noin puolituntia tai, kun pinta on hieman saanut väriä.

Nauti vaniljakiisselin tai vaniljajäätelön kanssa vielä, kun paistos on lämmin.

Vaniljakiisselin ohje:
3/4 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeria
4 dl maitoa
1 keltuainen
1 vaniljatanko

Sekoita kattilassa perunajauho ja sokeri.
Lisää maito, keltuainen ja vaniljatanko samalla sekoittaen.
Sekoita kiisseliä keskilämmöllä  ja anna pulpahtaa kaksi kertaa. Siirrä pois liledeltä.
Poista vaniljatanko. Voit halkaista tangon ja laittaa siemenet kiisseliin lisäämään vaniljan makua.






0 Comments



Leave a Reply.

    ME

    Rakastamme hunajaa ja herkkuja!  Hyvät raaka-aineet ovat herkullisen ruoan perusta. Hunaja on yksi niistä. Siksi tässä blogissa kaikissa ohjeissa on käytetty hunajaa.

    ARKISTO

    October 2022
    May 2022
    May 2021

    kategoria

    All
    Juomat
    Leivonta
    Ruoka

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by Louhi Net Oy
  • KOTI
  • TUOTTEET
  • TURUN HUNAJA
  • TARHAAJALLE
  • BLOGI