TÄMÄ OMENAPIIRAKKA ON YKSINKERTAISUUDESSAAN YLLÄTTÄVÄN HYVÄÄ JA KEVYTTÄ. IDEAN TÄHÄN SAIN VANHASTA OMENARESEPTIKIRJASTA, MUTTA KOSKA PIDÄN TAIKINAPOHJASTA KEKSIMURUPOHJAA ENEMMÄN, YHDISTIN TÄHÄN SITRUUNAPIIRAKASSA KÄYTTÄMÄNI POHJAN. SE SOPIKIN TÄHÄN MAINIOSTI. KAUNEIN PIIRAKKA TULEE PUNAISISTA OMENISTA, MUTTA TÄMÄ KELTAISISTA TEHTY MAISTUI AIVAN YHTÄ HERKULLISELTA! Pohja: 185g jauhoa 85g margariiniä 55g tomusokeria puolikas sitruunan kuori raastettuna puolikas tai pieni keltuainen 1,5rkl rasvatonta maitoa tai soijamaitoa Täyte: noin 3 isoa omenaa mietoa kasvisöljyä kuten rypsiöljyä pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä hunajaa maun mukaan, noin 2rkl Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään niin, että taikinasta tulee pehmeä taikinapallo. Painele taikina noin 27cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. (Pohjasta tulee ohut.) Pese omenat, poista karat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne haluamallasi tavalla taikinan päälle. Sivele raa'at omenan lohkot öljyllä. Valuta noin 2rkl hunajaa omenoiden päälle tasaisesti ja ripottele siemenet päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40min tai kunnes pohja on kypsä ja omenat pehmenneet. Anna asettua hetki ennen tarjoulua ja nauti vaniljajäätelön kanssa.
0 Kommentit
Jätä vastaus. |
ME
Rakastamme hunajaa ja herkkuja! Hyvät raaka-aineet ovat herkullisen ruoan perusta. Hunaja on yksi niistä. Siksi tässä blogissa kaikissa ohjeissa on käytetty hunajaa. ARKISTO
lokakuu 2022
kategoria
|