Nämä uunissa pehmenneet hunajaiset omenat suorastaan sulavat suussa, ja ovat todella nopeat valmistaa vaikkapa yllätysvieraille. Nämä ovat myös kiva vaihtelu kauraomenapaistokselle, sekä kevyempi vaihtoehto, koska näihin ei tule ollenkaan öljyä tai rasvaa. Herkullisimmilta nämä maistuvat suomalaisista omenista tehtynä syysiltana, mutta voi nämä tehdä myös happamista tuontiomenalajikkeista. Ainekset: 1-2 omenaa kullekin syöjälle noin 2rkl hunajaa noin 1tl kanelia noin puoli dl kauraleseitä (Lisäksi omenoille voi lisätä hienoksi jauhettua kardemummaa tai inkivääriä.) Pese omenat ja poista karat. Laita omenat korkeareunaiseen uunivuokaan. Jotkut omenalajikkeet soseutuvat ja leviävät uunissa, kun taas jotkut pitävät muotonsa, kuten nämä kuvissa. Lorota hunajaa tasaisesti omenoiden päälle. Ripottele kanelia maun mukaan ja sirottele leseet päälle. Lorauta tilkka vettä vuoan pohjalle ja paista noin 200 astetta, kunnes omenat ovat pehmenneet. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Maistuvat nämä hyvin ihan sellaisenaankin.
0 Kommentit
Jätä vastaus. |
ME
Rakastamme hunajaa ja herkkuja! Hyvät raaka-aineet ovat herkullisen ruoan perusta. Hunaja on yksi niistä. Siksi tässä blogissa kaikissa ohjeissa on käytetty hunajaa. ARKISTO
lokakuu 2022
kategoria
|