Muutama vuosi sitten uuden kodin pihalla kesä kypsytti kaksi puullista hapankirsikoita. Kauniita isoja ja punaisia, mutta jokseenkin happamia. Ensimmäisenä vuonna koitin useita netistä löytämiäni reseptejä ja tämä torttu on niin hyvää, että teen sitä joka kesä ja talvellakin pakkaseen säilömistäni kirsikoista. Tällä hetkellä puut ovat taas kukassa ja odotan jo innolla tämän vuoden kirsikkasatoa!
Piirakan voi tehdä kevyttuotteista, mutta täyteläisin maku tulee käyttämällä turkkilaista jugurttia ja rasvapitoista tuorejuustoa. Parhaimmillaan se on tarjottuna hyvin jäähtyneenä, lämpimänä tämä piirakka ei pääse oikeuksiinsa. Leivonnassa 70 g hunajaa vastaa makeudeltaan 100 g sokeria, jos pidät hyvin makeasta, voi hunajan lisäksi ripauttaa joukkoon hieman sokeria. Herkullisen täyteläinen piirakka suomalaisista hapankirsikoista 8-10palaa Pohja: 150g margariinia tai voita 3,5 dl jauhoja 1tl leivinjauhetta 0,5 dl jauhettua mantelia (tai halutessasi korvaa tämä määrä vehnäjauholla) 0,75dl hunajaa 1 muna täyte: 250g tuorejuustoa 200g jugurttia 0,5-1dl hunajaa riippuen haluamastasi makeusasteesta 2 munaa 1tl vaniljasokeria 1 sitruunan mehu (voit koittaa piirakkaa mylös ilman sitruunan mehua, jolloin maku on pehmeämpi) noin 5dl hapankirsikoita (Jos käytät kirsikoita pakkasesta, muista valuttaa niistä ensin ylimääräinen mehu pois.) Sekoita ja nypi pohjan ainekset taikinaksi, joka pysyy kasassa, mutta on pehmeää. Jos taikina on tahmeaa, lisää hieman jauhoa, niin että taikinaa on helppo käsitellä. Nosta taikina viilenemään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jolloin se on helpompi levittää vuokaan. Levitä taikina halkaisijaltaan 26-28cm vuokaan, pohjalle ja reunoille. Poista kirsikoista siemenet ja levitä ne taikinan päälle. Sekoita täytteen ainekset vispilällä ja kaada kirsikoiden päälle. Paista 175 astetta n.45-50 min kunnes pinta on hyytynyt ja piirakka saanut hieman väriä pintaan ja reunoille. Piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä sellaisenaan tai vanilja jäätelön kera.
2 Kommentit
Niina
4/8/2022 18:21:34
Hei! Testasin kirsikkapiiraan, ja oli todella herkullista. Ihana resepti, kiitos! Mainitsit, että teet piirakkaa talvisin säilötyistä kirsikoista. Mikä olisi paras tapa säilöä hapankirsikat piirasta varten?
Vastaa
maija
10/10/2022 19:05:30
Hei, Ihana kuulla, että tykkäsit :) Olen pakastanut kirsikat ilman kiviä ja valuttanut sulatetuista kirsikoista ylimääräisen mehun pois ennen piirakkaan lisäämistä.
Vastaa
Jätä vastaus. |
ME
Rakastamme hunajaa ja herkkuja! Hyvät raaka-aineet ovat herkullisen ruoan perusta. Hunaja on yksi niistä. Siksi tässä blogissa kaikissa ohjeissa on käytetty hunajaa. ARKISTO
lokakuu 2022
kategoria
|